Gyas Zakelijk

TerugBlik.

Januari

Intraining wedstrijdroeiers
Ook dit jaar zijn onze wedstrijdroeiers weer intraining gegaan. De daadwerkelijke wedstrijden laten door corona nog steeds op zich wachten, maar dat weerhoudt deze fanatieke sporters er niet van om ook nu op tijd naar bed te gaan, gezond te eten en geen alcohol te drinken. Dit allemaal zodat er hard getraind en optimaal gepresteerd kan worden. De nodige kilometers zijn inmiddels afgelegd, voornamelijk op de ergometer en in de skiff. Gelukkig zijn de eerste halen in de meermansboten recentelijk ook gemaakt. We zien onze toppers nu weer dagelijks met elkaar over het Noord-Willems kanaal gaan. Ben je benieuwd hoe het is om wedstrijd te roeien? Lees dan bij ‘In het diepe‘ het interview met onze eerstejaars zware heren.

Gyas Bokaal
Sinds dit jaar is de Gyas Bokaal in het leven geroepen. Gedurende het hele jaar doen verschillende Gyas ploegen, commissies en disputen mee aan activiteiten en opdrachten waarmee punten verdiend kunnen worden. Er wordt fanatiek gestreden en er zijn al heel wat opdrachten uitgevoerd; van het zelf knippen van je corona-kapsel tot het doen van een sportieve workout, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Wie de uiteindelijke winnaar gaat worden, horen we later dit jaar!

Februari

Internationale roeiprestaties
Februari stond in het teken van mooie Gyas roeiprestaties. Sophie Souwer behaalde namelijk de tweede plek op het WK indoorroeien, met een tijd van 6:49:0. Na een online strijd op de ergometer die geleverd werd vanuit de huiskamer, bemachtigde Sophie de tweede plek. Daarnaast plaatste Marloes Oldenburg zich, na een trainingskamp in Sevilla (Spanje), met de bondsdames voor een plekje in de 8+ voor het EK in Varese (Italië). We zijn ontzettend trots op deze dames!

Knorren Quarantaine Competitie
Ook op competitie niveau werden er sportieve prestaties geleverd door Gyanen. Weliswaar niet zozeer in de boot, maar er werden, veel kilometers afgelegd op de racefiets, met de benenwagen en door middel van andere sporten voor de Knorren Quarantaine Competitie. Middels deze ‘thuis’ sport competitie nemen onze leden het op tegen andere studentenroeivereniging in Nederland. Dat wij ons nog niet kunnen laten zien op roeiwedstrijden, weerhoudt menig Gyaan er niet van om op een andere manier zijn/haar krachten te meten tegenover de rest van Nederland.  

Het einde van de stijd is in zicht! De laatste inspanningen worden geleverd. Momenteel staan er twee Gyanen in de top tien. Bekijk hier de live tussenstand!

Maart

Roeien in meermansboten
Begin maart kwam er heel goed nieuws voor de sportwereld en dus ook voor Gyas. We mochten weer gaan roeien in meermansboten! Daar maak je menig Gyaan natuurlijk dolgelukkig mee! Vol enthousiasme stappen onze leden nu weer dagelijks met elkaar in de boot. Mocht je dus langs het Noord-Willems kanaal fietsen, dan is de kans groot dat je de nodige Gyas roeiboten tegenkomt. 

Gyas First Dates
Het leren kennen van nieuwe mensen is niet niks in deze tijden van corona met beperkingen, zoals de avondklok en een gesloten Bootenhuysch. Gelukkig heeft het beheer van Gyas hier een leuke oplossing voor bedacht! In de eerste editie van Gyas First Dates zijn Gyanen samen gebracht voor een coronaproof date night. Dit was een groot succes! Ben jij benieuwd naar de verhalen, lees dan verder bij ‘In het diepe‘!