Gyas Zakelijk

TerugBlik.

October

BAM! Liftweekend
Van 11 tot en met 13 oktober vond de  jaarlijkse BAM! Liftwedstrijd plaatst. Vijftien koppels probeerde al liftend hun best te doen om als eerste in het mooie Lille aan te komen. Eenmaal daar aangekomen werd de stad verkend, cultuur gesnoven en natuurlijk werden ook de nodige bieren en wijnen genuttigd.

Afroeidag
Traditiegetrouw vond op 9 oktober de afroeidag plaats. Op deze dag konden alle afroeiploegen laten zien waar ze al die weken hard voor hadden getraind en gingen zij de strijd aan met hun mede afroeiploegen. Vanaf de eerste brug tot aan Gyas werd een boord-aan-boord race geroeid. Uiteindelijk bleek de afroeiploeg ‘Op slag verliefd’ het snelste afroeiploegje van 2021 te zijn. Deze feestelijke dag werd afgesloten met een feest op het Bootenhuysch. De volgende dag werden alle eerstejaars geïnaugureerd en ontvingen zij hun bul. Dit feestelijke moment moest natuurlijk gevierd worden onder het genot van een heerlijk glaasje cognac.

Asopos Najaarswedstrijden
In het derde weekend van oktober vond de 50e editie van de Asopos Najaarswedstrijden plaats. De Bosbaan kleurde rijk zwart-wit-cognac, want Gyas was hier massaal vertegenwoordigd met alle eerstejaars competitieroeiers, de wedstrijdselectanten en ouderejaars competitieploegen. De wedstrijden werden verroeid over een afstand van 500 meter of 2000 meter, afhankelijk van het veld waar onze Gyanen in moesten starten.

November

Selectiebekendmaking
Op donderdag 11 november werden de eerstejaars wedstrijdploegen bekend gemaakt! Na weken trainen en een pittige bootcamp achter de rug te hebben gehad, werd eindelijk bekend gemaakt wie het eerstejaarswedstrijdroeien dit jaar gaan vertegenwoordigen.

Argo Najaarswedstrijd
De Argo Najaarswedstrijd werd op 6 november geroeid in Wageningen bij studentenroeivereniging Argo. Dit was de tweede officiële wedstrijd voor onze eerstejaars competitieroeiers. Op een achtervolgingsrace van 500 meter moesten zij laten zien wat ze in huis hadden. Onze Competitie Fitgroep Heren behaalden hier hun eerste overwinning!

Hel van het Noorden
De Hel van het Noorden vindt jaarlijks plaats op de Groningse wateren vlakbij Aegir. Een peleton van voornamelijk kleine nummers heeft op 28 november de kou getrotseerd en 6 km over het Eemskanaal verroeid. Stefan Slagter ging hier als snelste over de finish in het Lichte Heren Elite veld. Daarnaast behaalden ook Geert Hemminga en Nanne Sluis een overwinning in het Veteranen veld!

December

NKIR
Op zaterdag 11 december was het weer zo ver: kettingtrekken in Sporthallen Zuid, ook wel het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) genoemd. Met 73 roeiers verdeeld over 31 ploegen was Gyas goed vertegenwoordigd dit jaar. Helaas behaalden wij hier geen grote overwinningen, maar gelukkig drijven ergometers niet. Dus in de boot kunnen we laten zien dat we wel écht hard kunnen roeien!

First Dates
Na het succes van vorig jaar werd op woensdag 15 december de tweede editie van Gyas First dates georganiseerd door het Beheer! Nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt is het natuurlijk lastig om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom speelde ons Beheer dit jaar weer een avond cupido voor onze Gyanen. Maar liefst 152 Gyanen wilden op date. Op basis van interesses en overige kennis heeft het Beheer de beste koppels proberen samen te stellen. Het bleek voor velen een geslaagde avond te zijn en dus voor herhaling vatbaar!

Intraining
Ook dit jaar zijn onze wedstrijdroeiers weer intraining gegaan. Dit betekent op tijd naar bed gaan, gezond eten en geen alcohol drinken. Dit allemaal zodat er hard getraind en optimaal gepresteerd kan worden. Nu staat de winterperiode voor de boeg. In deze periode zullen de wedstrijdroeiers zich voorbereiden op het roeiseizoen met als eerste wedstrijd de Van Oord Winterwedstrijd in Delft.