Gyas Zakelijk

Evenementen

Op Gyas worden jaarlijks verschillende evenementen voor en door leden georganiseerd. Elke maandagavond vindt er een activiteit plaats georganiseerd door de BAM! Deze commissie organiseert activiteiten zoals een pubquiz, bierproeverij of een dagje uit. Ook zijn diverse commissies druk in de weer om het roeien op Gyas te faciliteren. Zo vinden er regelmatig sparren plaats op het Hoornsediep. Naast kleinschalige activiteiten vinden er ook grote evenementen plaats op Gyas.

Benieuwd welke grote evenementen Gyas allemaal met haar leden organiseert? Lees dan snel verder!

 

Introductiekamp

In september vindt er jaarlijks een introductiekamp plaats voor alle eerstejaars van Gyas. Ruim 350 eerstejaars gaan op de fiets naar Appelscha om daar een heel weekend met elkaar te vertoeven. Na een lange fietstocht vindt er op de vrijdagavond traditiegetrouw een themafeest plaats. De volgende dag worden er diverse spellen met elkaar gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Op de zondag is het tijd om op te ruimen en weer terug te fietsen naar het mooie Groningen.

Gyas-Hunze Race

De Gyas-Hunze Race wordt ieder jaar in februari door Gyas georganiseerd. Deze wedstrijd vindt plaats door de grachten in het centrum van Groningen. Meer dan 1500 roeiers uit heel studerend Nederland reizen af naar het hoge noorden om deze mooie wedstrijd te starten. Tijdens de wedstrijd worden de roeiers luidkeels aangemoedigd door toeschouwers op de bruggen. Naast de wedstrijd vindt er op zaterdagavond een feest plaats waar roeiverenigingen uit heel Nederland samen komen.

Gala

Een avond in het jaar kleden Gyanen zich geheel in stijl voor het Gyas gala! Dit gala vindt altijd plaats op een externe locatie en wordt bezocht door meer dan 700 (oud)leden. Daarnaast wordt de locatie van het gala ook goed versierd. Elk gala heeft namelijk een toepasselijk thema!

Gyas Meerkamp

De Gyas Meerkamp is de slotwedstrijd van de eerstejaarsbokaal. Deze wedstrijd vindt plaats in juni op het Hoornsemeer in Groningen. Ook bij deze wedstrijd komen roeiers uit heel studerend Nederland met elkaar samen. Om het roeiseizoen met elkaar af te sluiten vindt er na de wedstrijd een groot feest op Gyas plaats.

Buitendag

De buitendag is een dag waar we met vele Gyanen een dagje gaan buitenspelen! Alle deelnemers worden in verschillende groepen ingedeeld, zodat verschillende jaarlagen gemengd zijn. Deze dag vindt altijd plaats op een externe locatie. We beginnen de dag met diverse activiteiten op locatie en sluiten de dag feestelijk af met een groot feest. Met de bus gaan we vervolgens weer met zijn allen terug naar Groningen!

Lustrum

Gyas is opgericht in 1964 en viert elke vijf jaar haar lustrum. In 2024 viert Gyas haar 60e verjaardag! Gedurende het gehele jaar zullen er speciale lustrumactiviteiten plaatsvinden en alle roeiers zullen wedstrijden starten in een speciaal lustrumpakje. Daarnaast zal er een lustrumweek plaatsvinden, waarin er elke dag een activiteit is om de verjaardag van Gyas goed te vieren!

Vanaf januari 2023 begint de lustrum commissie met het organiseren van het lustrum. Heeft u hiervoor interesse in een samenwerking? Kom in contact via het formulier onderaan deze pagina!

Interesse in een samenwerking? Kom in contact!